به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - حجتالاسلاموالمسلمین «محسن نخعی» با حفظ سمت مدیر دفتر نمایندگی مجمع جهانی اهلبیت(ع) در سوریه طی حکمی از سوی آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل این مجمع به عنوان مسئول دفتر نمایندگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) در لبنان، منصوب شد.
آیت الله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در مراسم اعطای حکم مسئولیت جدید به حجت الاسلام و المسلمین نخعی با تاکید بر اهمیت کشورهای سوریه و لبنان برای وی، آرزوی توفیق کرد.
حجت الاسلام و المسلمین «محمدعلی معینیان» معاون امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز در این مراسم با قدردانی از خدمات حجت الاسلام و المسلمین نخعی در دوره حضور در سوریه برای توفیقات وی در مسئولیت جدید در کشور لبنان، ابراز امیدواری کرد.
اعضای ستاد مرکزی اعتکاف با حضور در ساختمان مجمع جهانی اهل بیت(ع) در شهر قم با آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل این مجمع، دیدار کردند.
تقویت معنویت گرایی دینی در سنت اعتکاف
آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این دیدار با اشاره به نقش اعتکاف در تمدن اسلامی اظهار کرد: یکی از شاخصه های مهم تمدن نوین اسلامی یا همان نظام توحیدی، معناگرایی است و یکی از کارهایی که در حوزه اعتکاف انجام می شود تقویت معناگرایی دینی است.
وی با بیان اینکه تفکیک اقشار مختلف در اعتکاف به لحاظ مکانی هم دارای مزایا و هم دارای ملاحظاتی است، بیان کرد: باید از افراد متخصص جامعه شناس جهت مطالعه در این خصوص استفاده شود تا برای ادامه این روند در آینده تصمیم گرفته شود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: سال ها است که جریان اعتکاف در ایران، نهادینه شده و ستاد اعتکاف به بلوغ و توان مندی خود رسیده است. حلقه های معرفتی تعریف شده در اعتکاف، اهمیت زیادی دارد و این حلقه های معرفتی باید جهت دار باشد. در این راستا باید از مطرح کردن مباحث سنگین با اصطلاحات پیچیده در این حلقه ها خودداری شود و برای سخنرانان حلقه ها نیز عناوین موضوعی پیشنهاد گردد. باید از سخنرانی های تکراری و مطرح کردن مسائل کلی در اعتکاف، اجتناب کرد.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) مبدع جریان معرفت شناسی و عرفان عملی در عرصه اجتماعی بودند. عرفای ما در طول تاریخ گوشه گیر بودند و مواردی که عرفا، عرفان را به عرصه جامعه بیاورند و جامعه را رشد بدهند، خیلی کم بود و امام راحل این هنر را داشتند که عرفان عملی را به عرصه اجتماع آوردند. در دوران دفاع مقدس، برخی می گفتند ما عرفایی را در جبهه ها دیدیم که حتی محاسن صورتشان هم در نیامده بود، اما عرفان را به معنای واقعی، درک کردند. زمانی که رزمندگان در جبهه از عارف بزرگ میرزا جواد تهرانی درخواست می کردند که با ایشان عکس بگیرند، این عارف بزرگ پاسخ می داد به شرطی اجازه می دهم عکس بگیرید که در روز قیامت، من را شفاعت کنید.
معنویت و مقاومت؛ شعار اعتکاف ۱۴۰۳
حجت الاسلام والمسلمین «سید علیرضا تکیه ای» مسئول ستاد مرکزی اعتکاف کشور در این دیدار با اشاره به گسترش سنت اعتکاف در ایران و جهان اظهار کرد: مراسم اعتکاف اکنون به صورت جهانی برگزار می شود، البته برگزاری این مراسم در هر جایی، اقتضائات خودش را دارد. هم اکنون شاهد گسترش فزاینده اعتکاف دانش آموزی در کشور هستیم. در سال گذشته از حدود یک میلیون معتکف در ایران حدود ۴۵۰ هزار نفر دانش آموز یا دانشجو بودند.
وی ادامه داد: برای تهیه خوراک فکری برای نسل جوان حاضر در مراسم اعتکاف تلاش کردیم. همچنین شاهد اعتکاف مادر و دختری و پدر پسری در اعتکاف بودیم. شعار اعتکاف امسال، «معنویت و مقاومت» است، البته مراد از مقاومت تنها جهاد دفاعی نیست، بلکه مقاومت عبادی و مقاومت اقتصادی و مواردی این چنینی را هم شامل می شود.
مسئول ستاد مرکزی اعتکاف خاطرنشان کرد: آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار اخیر با اعضای ستاد اعتکاف فرمودند که مبالغه نیست اگر بگوییم آبروی معنوی نظام جمهوری اسلامی ایران، اعتکاف است.
اختتامیه جشنواره اعتکاف در شهر قم
حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین فلاحزاده استاد حوزه علمیه قم نیز در بخش دیگری از این دیدار با اشاره به برگزاری جشنواره اعتکاف اظهار کرد: در گذشته عقبه علمی در زمینه اعتکاف برای اقشار مختلف، کم بود و با برگزاری ۶ دوره جشنواره اعتکاف، این عقبه مورد نیاز تامین شد.
وی خاطرنشان کرد: قرار بود که مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره اعتکاف به میزبانی شهید سید حسن نصرالله در لبنان، برگزار شود که با شهادت ایشان، این اتفاق رخ نداد. لذا مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره اعتکاف با عنوان یادواره شهید سید حسن نصرالله و شهدای مقاومت در روز چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ در جمع معتکفان در مسجد امام حسن عسکری(ع) در شهر قم، برگزار خواهد شد.
به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - مجمع محلی اهل بیت(ع) کشور بنگلادش با حضور اقشار مختلف شیعیان این کشور طی مراسمی آغاز به کار کرد و انتخابات رایگیری اعضای هیئت رئیسه این مجمع برگزار شد.
آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) که به عنوان مهمان در این مراسم حضور داشت، با اشاره به اهمیت تشکلسازی اظهار کرد: همه مجموعهها باید در فکر تشکل باشند. امروزه تشکل صنفی در دنیا تعریف شده است و هر صنفی، تشکّل دارند تا کارهایشان پیش برود. امام موسی صدر 60 سال پیش در قم گفت که مسیحیت در تشکّلهای مذهبی و دینی در دنیا مقام اول را دارد. در منطقهای از جنوب لبنان، یکی یا دو خانواده مسیحی حضور دارند، و برای آنها یک عالم مسیحی روزهای یکشنبه برای انجام مراسم دینی اعزام میشود. همچنین از نظر امام موسی صدر، دانشگاه الازهر مصر و حوزه های علمیه اهل سنت از لحاظ تشکیلات قوی هستند اما شیعیان در زمینه کار تشکیلاتی ضعف دارند.
وی ادامه داد: در فرهنگ شیعی ضرورت دارد که تشکّل در همه شهرها و کشورها راهاندازی شود. باید همهی شیعیان در یک شهر با هم در ارتباط باشند و در یک کشور هم ارتباط بین نمایندگان شیعیان شهرهای مختلف وجود داشته باشد؛ این کار اقتدار ایجاد میکند و باعث تقویت مجموعهها میشود.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) درباره مجمع اهل بیت(ع) بنگلادش گفت: این مجمع برای همه مساجد، حسینیهها و مراکز شیعی این کشور فرصتی فراهم میکند تا کنار هم جمع شوند و برای ترویج معارف مکتب اهل بیت(ع) قدم بردارند. مجمع اهل بیت(ع) بنگلادش، مردم را به خدا و اهل بیت(ع) دعوت میکند و اگر اهل بیت(ع) محور و اصل باشند، ما دیگر هیچ وجهی برای اختلاف نخواهیم داشت.
وی افزود: مجمع اهل بیت(ع) بنگلادش میتواند بخشهای مختلفی از جمله جوانان داشته باشد؛ بخش جوانان مجمع، اردوهای آموزشی برای جوانان در شهرهای مختلف بنگلادش برگزار کند و موضوعات مختلف را به آنان در این اردوها آموزش دهد. همچنین میتوان انجمن بانوان یا کارگروه بانوان را ذیل مجمع اهل بیت(ع) بنگلادش تأسیس کرد. چون بانوان فعال بسیاری در شهرهای مختلف بنگلادش حضور دارند.
آیت الله رمضانی ادامه داد: غربیها ادعا میکنند که ما وضعیت زنان را ارتقاء میدهیم، در حالی که به جای ارتقاء، جایگاه آنان را پست کردند اما دین، مقام زن را حفظ میکند و اسلام مدافعترین دین در زمینۀ حفظ جایگاه و حقوق زنان است. غربیها بدترین خشونت را نسبت به زنان روا داشتند و به واسطۀ همین خشونتها، جریان فمنیسم به وجود آمد.
وی در پایان گفت: مدعیان حقوق بشر باید پای درس امام سجاد(ع) بنشینند تا بفهمند که حقوق انسان چیست. از این رو، قویترین متن دفاع از حقوق انسان را در قرآن و سخنان اهل بیت(ع) میبینیم.
به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در سفر به بنگلادش، در جمع جوانان انجمن امام مهدی(عج) شهر کولنا حضور یافت.
آیتالله «رضا رمضانی» با اشاره به وظایف منتظران اظهار کرد: ما درباره امام زمان(عج) سه وظیفه مهم داریم، وظیفه اول، خودسازی و اصلاح خود است، وظیفۀ دوم دگرسازی است، و باید تا جایی که میتوانیم دست دیگران و جوانان را بگیریم. وظیفه سوم زمینهسازی ظهور است.
وی درباره وظایف منتظران نسبت به حضرت مهدی(عج) گفت: باید معرفت خود را نسبت به امام عصر(عج) زیاد کنیم، محبتمان را نسبت به ایشان افزایش دهیم و از این امام معصوم اطاعت نماییم. همچنین، اطاعت امروز از امام زمان(عج)، اطاعت از مرجعیت و ولایت است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) خطاب به جوانان انجمن امام مهدی(عج) عنوان کرد: سفارش خاص من به شما این است که هر کار میکنید، به نام امام زمان(عج) انجام دهید؛ خدمتی که میکنید، به نام امام زمان(عج) انجام دهید و نام ایشان را در جامعه فراگیر کنید. برخی این طرف و آن طرف میروند تا امام زمان(عج) را ببینید، این کارها نیازی نیست. ما اگر کارهای زیبا انجام دهیم، خود امام زمان(عج) نزد ما میآید و میتوانیم ایشان را ببینیم؛ گرچه که او را نشناسیم.
به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در سفر به بنگلادش در جمع شیعیان شهر ساتخیرا حضور یافت.
آیت الله «رضا رمضانی» با اشاره به نعمت ولایت اظهار کرد: بزرگترین نعمت، ولایت است و براساس روایات و آیات ما موظف به ذکر نعمتها هستیم. پیامبر(ص) به امام علی(ع) فرمود که حبّ تو ایمان و بغض تو کفر است. لذا همه مسلمانان، حضرت علی بن ابی طالب(ع) را دوست دارند و راه نجات را در پذیرش محبت و ولایت ایشان میدانند، حتی فخررازی از علمای اهل سنت، ذیل آیت الکرسی گفت، هر کسی که در دین خود به حضرت علی(ع) تمسک جوید به عروة الوثقی چنگ زده است.
وی افزود: باب ولایت، بابت جنّت است و کسی که میخواهد به بهشت برود باید از نعمت ولایت برخوردار باشد. پیامبر(ص) فرمود که من مدینهی جنت و بهشت هستم و علی درب او است، هر کسی که بخواهد وارد بهداشت شود باید از درب آن وارد گردد. خداوند را شکر می کنم که محبت و ولایت اهل بیت(ع) را در دل ما قرار داد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به استفاده از ابزارهای روز برای تبلیغ اسلام ناب محمدی اشاره کرد و افزود: امروز تبلیغ بدون فضای مجازی ممکن نیست، قبلا منبر می رفتیم و برای نمونه بیست نفر یا صد نفر پای منبر بودند، اما اکنون میتوان منبر یک میلیون نفری در فضای مجازی در کشور بنگلادش داشت. یکی از راههایی که امروزه در عرصههای آموزشی جواب میدهد ساختن کلیپ و ویدیو به زبانهای محلی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره جایگاه بانوان اظهار کرد: بانوان نیمی از جمعیت دنیا را تشکیل میدهند و بخش فعالی از جامعه بشری هستند. باید برای بانوان اهل بیتی در کشور بنگلادش در بخشهای مختلف از جمله آموزش، برنامههای بیشتری برگزار شود و از میان آنها افرادی به عنوان مربی، آموزش داده شوند تا نقش تربیتی را در منطقه خودشان بر عهده بگیرند. در این راستا، باید مهارتهایی همچون تدریس را فرا بگیرند.
آیت الله رمضانی ادامه داد: بانوان میتوانند جلسات ماهیانه و حتی هفتگی را بین خودشان برای هماهنگی برگزار کنند و پس از آن نشستهای تخصصی در خصوص زنان از جمله نقش بانوان در گسترش دانش برگزار کرد. همچنین در مناسبتهایی همچون میلاد حضرت زهرا(س) میتوان همایشهایی را به زبان های محلی برگزار کرد.
به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - آیتالله رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، ضمن حضور در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش با «سیدرضا میرمحمدی» رایزن فرهنگی کشورمان دیدار کرد.
آیت الله رمضانی با اشاره به ویژگی های کشور بنگلادش اظهار کرد: این کشور یکی از کشورهای بزرگ مسلمان است و ایراندوستی در کشور بنگلادش یک فرصت است، البته دشمنان برای از بین بردن چنین فضایی تلاش میکنند و به دنبال تبدیل فضای ایران دوستی به ایرانهراسی هستند، لذا باید به این موارد توجه کرد.
وی ادامه داد: برای این که زبان فارسی در دنیا دوباره فراگیر شود، باید این زبان را زبان علمی کنیم؛ در این صورت همه برای یادگیری آن تلاش خواهند کرد. 600 سال زبان فارسی، زبان دیوانی در شبه قاره هند، ظرفیت کمی نیست، لذا باید برای گسترش زبان فارسی در کشور بنگلادش تلاش کرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: اعتقاد داریم که باید به سمت تالیف برویم و در صورت عدم امکان باید ترجمه کتابها در کشورهای دیگر توسط مترجمان بومی انجام شود.
پیش از سخنان دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش اظهار داشت: رایزنی فرهنگی ایران در بنگلاش از دهه شصت بازگشایی شد، بنگلادش کشوری است که زمینه کارهای فرهنگی و علمی بسیار دارد و از ویژگیهای خاصی برخوردار است. انقلاب اسلامی ایران بازتاب خوبی در کشور بنگلادش داشت و تنها شبکه تلوزیونی بنگلادش در آن زمان هر روز نیم ساعت برنامه در مورد انقلاب کشورمان پخش میکرد. طریقتهای صوفی در بنگلادش گسترده و ریشهدار هستند و طرفداران زیادی دارند، آنها غالباً محب اهل بیت(ع) هستند. توده مردم بنگلادش پس از پیروزی انقلاب اسلامی علیرغم امواج رسانهای ضد ایرانی، طرفدار انقلاب بودند و هستند، آنان طرفدار فلسطین میباشند و تحولات غزه را به صورت روزانه پیگیری می کنند.
«سیدرضا میرمحمدی» ادامه داد: بنگلادشِ 180 میلیونی، طرفدار انقلاب اسلامی و فلسطین، و مخالف رژیم صهیونیستی هستند. روزنامهها در تیراژهای چند صد هزاری در این کشور هنوز چاپ میشود و شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک و یوتیوب در این کشور رونق دارد. همچنین سریالهای ایرانی همچون حضرت یوسف در کشور بنگلادش مورد استقبال قرار گرفت.
وی افزود: زبان رسمی و دیوانی در منطقه شبه قاره هند بیش از 600 سال، زبان فارسی بود و پس از استعمار این منطقه توسط انگلیس، انگلیسیها استفاده از زبان فارسی را ممنوع کردند، لذا زبان فارسی در بنگلادش ریشهدار است و حدود 6 هزار کلمهی مشترک بین زبان فارسی و زبان بنگالی وجود دارد. سه گروه آموزشی زبان فارسی در دانشگاههای بنگلادش فعال است و 800 دانشجو در این گروههای آموزشی در حال تحصیل هستند اما با این وجود، زبان فارسی به لحاظ کیفی در بنگلادش ضعیف شده است.
رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش با اشاره به ظرفیتهای برنامه های قرآنی اظهار کرد: قرآن در بُعد فعالیتهای تقریبی، محور است و ظرفیت برنامههای قرآنی در کشور بنگلادش وجود دارد. همچنین مدارس بسیاری در این کشور در زمینه حفظ قرآن فعالیت دارند.
به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) - دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در مراسم قرائت دعای کمیل در نمایندگی جامعه المصطفی(ع) در بنگلادش، درباره جایگاه دعا در اسلام سخنانی ایراد کرد.
آیت الله «رضا رمضانی» با اشاره به معنای دعا اظهار کرد: دعا به معنای خواندن است و در دعا، مدعوّ خداوند است. برخی از کسانی که دعا میکنند، میخواهند حوائج مادیشان برطرف شود، این اشکال ندارد، امام معصوم گفت که حتی نمک غذایتان را هم از ما بخواهید. اما قسم دوم دعا این است که از خدا بخواهیم به ما روزی اخلاقی بدهد تا خوش اخلاق باشیم و از رذالتهای اخلاقی همچون تکبر و کینه دور شویم و به فضایل اخلاقی آراسته گردیم.
وی ادامه داد: قسم سوم دعا کردن این است که خداوند را میخوانیم اما چیزی از او طلب نمیکنیم و میگوییم که فقط خود خداوند را میخواهیم. خود خدا به ما انسانها اصرار میکند تا او را بخوانیم و با او حرف بزنیم. آن قدر خداوند به ما برای صحبت کردن اصرار میکند که انگار او به ما انسانها محتاج است. آیا پیش یک سلطان، به کسی اجازه داده میشود که من بگوید؟ اما خداوند به ما اجازه داده است که به خودمان، من بگوییم و خدا را تو خطاب کنیم. نمونههایی از سبکِ خطاب کردن خداوند در مناجات حضرت امیرالمومنین(ع) و دعای عرفه به چشم میخورد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: در اوایل دعای کمیل، خداوند را به عظمتش قسم میدهیم. تا به اینجا میرسیم که من ضعیف هستم و به بدن ضعیفم رحم کن؛ چون تحمل عذاب تو را ندارد. اصل، تو هستی که سریع الرضا هستی و سخت نمیگیری. «وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي أُجِيبُ دَعوَةَ ٱلدَّاعِ إِذَا دَعَانِ». خداوند در قرآن کریم به پیامبرش فرمود که اگر درباره من از تو پرسیدند بگو: من نزديكم و دعاى دعاكننده را به هنگامى كه مرا مىخواند پاسخ مىدهم.
جمعیت کشور: 7.955.772
درصد شیعیان به کل جمعیت: 73 درصد
----------------------------------------------------------------
2- آمار «مجمع جهانی اهلبیت(ع)» از شیعیان آذربایجان ـ سال 2008
جمعیت کشور: 8.587.000
جمعیت شیعیان: 7.329.863
درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 85 درصد
----------------------------------------------------------------
3- آمار انجمن دین و زندگی اجتماعی «مؤسسه PEW» از شیعیان آذربایجان ـ سال 2009
جمعیت کشور: 8.765.000
جمعیت مسلمانان: 7.730.000
جمعیت شیعیان: 5.700.000 - 6.600.000
درصد شیعیان نسبت به جمعیت مسلمان کشور: 65 - 75 درصد
1-آمار «مجمع جهانی اهل بیت(ع)» از شیعیان اندونزی ـ سال 2008
جمعیت کشور: 221.900.000
جمعیت مسلمانان: 195.372.000
جمعیت شیعیان: 1.952.720
درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 0.9 درصد
2-آمار «دائرةالمعارف امام حسين(ع)» از شیعیان اندونزی ـ سال 2000
جمعیت کشور: 219.266.557
درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 12.65 درصد
3- آمار انجمن دین و زندگی اجتماعی «مؤسسه PEW» از شیعیان اندونزی ـ سال 2009
جمعیت کشور: بیش از 200.000.000
جمعیت مسلمانان: 202.867.000
جمعیت شیعیان: کمتر از 2.028.000
درصد شیعیان نسبت به جمعیت مسلمان کشور: کمتر از 1 درصد
1- آمار «دائرةالمعارف امام حسين(ع)» از شیعیان اردن ـ سال 2000
جمعیت کشور: 5.498.843
درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 13 درصد
---------------------------------------------------------
2- آمار «سازمان CIA» از شیعیان اردن ـ سال 2007
جمعیت کشور: 6.342.948
جمعیت مسلمانان: 5.962.371
جمعیت شیعیان: 126.859
درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 2 درصد
---------------------------------------------------------
3- آمار «مجمع جهانی اهلبیت(ع)» از شیعیان اردن ـ سال 2008
جمعیت کشور: 8.587.000
جمعیت مسلمانان: 7.329.863
جمعیت شیعیان: 146.597
درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 2 درصد
---------------------------------------------------------
مجمع جهانی اهلبیت(علیهمالسلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهلبیت(علیهمالسلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شدهاند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل میدهند.
مجمع جهانی اهلبیت(علیهمالسلام) دارای اساسنامهای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.